Työvoima, – yritys ja kotoutumispalvelut siirtyvät kuntiin vuoden 2025 alussa. Sauvolaisia yrityksiä työvoima-asioissa palvelee Paimion kaupungin työvoimapalvelut.
Mitä muutos tarkoittaa työnantaja-asiakkaalle?
- Työnantaja-asiakkaiden asiakkuus ei automaattisesti siirry uusille työvoimaviranomaisille.
- Työmarkkinatori säilyy jatkossakin keskeisenä verkkopalveluna, jonka kautta haetaan työntekijöitä ja jonne voi jättää työpaikkailmoituksen.
- Ohjeet asiointiin työvoimapalveluissa 1.1.2025 alkaen saat työllisyysalueiden kunnilta.
- Työnantaja voi jättää sähköisen yhteydenottopyynnön Yrityksen ja työnantajan Asiointi -palvelun kautta vasta sen jälkeen, kun asiakastietoihin on päivitetty uusi vastuuvirkailija vuonna 2025.
- Ennen sähköisen yhteydenottopyynnön mahdollisuutta, työnantajan tulee olla yhteydessä oman alueensa työvoimaviranomaiseen puhelimitse, sähköpostilla tai henkilökohtaisesti asioimalla.
Uusia työtekijöitä
Etsimme yritykselle sopivaa työvoimaa avoimiin työpaikkoihin ja neuvomme työkokeilun ja palkkatuetun työsuhteen hyödyntämisessä rekrytoinnin apuna. Autamme työkokeilusopimuksen teossa ja palkkatukihakemuksen laatimisessa.
Osaavaa työvoimaa
Avustamme osaamisen kehittämisessä, kun tämä on työllistämisen edellytyksenä. Avustamme yrityksiä rekrytointikoulutusten järjestämisessä yhteistyössä Varsinais-Suomen TE-toimiston, Ely-keskuksen ja paikallisten oppilaitosten kanssa.
Jos tarvitset uusia työntekijöitä tai koulutusta itsellesi tai työntekijöillesi, ole yhteydessä Työvoimapalveluihin
Sauvon kunnan yrityspalveluista vastaa elinvoimakoordinaattori. Ota matalalla kynnyksellä yhteyttä, jos asiasi koskee aloittavan yrityksen perustamista tai toiminnassa olevan yrityksen erilaisia kehittämistarpeita kuten koulutuksia, valmennuksia, rahoitusta, tontteja, toimitiloja, hankkeita tai verkostoitumista alueen muiden yritysten kanssa.
Lisäksi elinvoimakoordinaattori pystyy neuvomaan esim. yrityksesi tuotteistuksen, myynnin ja markkinoinnin kehittämisessä.
Toimimme yhteistyössä alueellisen kehitysyhtiön, Business Turun kanssa, josta löytyy apua sekä aloittavalle että kasvuhaluiselle ja kansainvälistyvälle yritykselle.
ALKAVAN YRITYKSEN PALVELUT >>
Kiinnostuitko uuden yrityksen perustamisesta? Voit olla joko yhteydessä elinvoimakoordinaattoriin ja varata tapaamisajan.
Ladattavat tiedostot suunnittelun tueksi
KASVUYRITYKSEN PALVELUT >>
Saat neuvontaa joko kunnan elinvoimakoordinaattorilta tai voit olla yhteydessä Business Turkuun , joka vastaa alueemme erityispalveluista.
Henkilökohtainen kasvuneuvonta Palvelun tarjoaa Business Turku ja se alkaa kehittämistarvekartoituksella, jolla muodostetaan kokonaiskuva yrityksen lähtötilanteesta. Täältä voit varata ajan Business Turun asiantuntijan neuvontaan
Erityisalakohtainen kasvuneuvonta
Saat yleisneuvonnan lisäksi alakohtaista neuvontaa Business Turusta mm. liiketoimintamalleista, T&K-mahdollisuuksista, alan lainsäädännöstä, säädöksistä ja verkostoista.
Autamme yritystäsi löytämään toimialaa parhaiten palvelevan infrastruktuurin, rahoitusohjelmat ja rahoittajakontaktit. Lisätietoa ja yhteystiedot löydät täältä
Maksutonta asiantuntija-apua yksityissektorilta
Voit saada Business Turusta myös kertaluontoista asiantuntija-apua liiketoiminnan eri osa-alueille Turun seudun Yrityspalveluyhdistys ry:n yksityisiltä palveluntarjoajilta. Kun osallistut Perustamisneuvontaan tai Kasvu- ja kehittämisneuvontaan, neuvoja voi antaa sinulle lähetteen asiantuntijaverkostoon, jossa on mukana n. 40 eri alojen yritystä.
Ensimmäinen tapaamiskerta on aina maksuton ja mahdollisista jatkotoimenpiteistä sopivat asiakas ja asiantuntija suoraan. Lisätietoa neuvonnasta löydät täältä
Yleistietoa yrittäjyydestä löydät täältä Suomi.fi-sivustolta
RAHOITUS JA HANKKEET >>
Yritystoiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen tarvitaan toisinaan myös ulkopuolista rahoitusta. Siihen on mahdollista saada tietyin ehdoin ulkopuolista rahoitusta avustuksen, lainan tai takauksen muodossa. Elinvoimakoordinaattori voi auttaa yritystäsi esimerkiksi hanke- tai projektisuunnitelman laatimisessa, löytämään oikean rahoituskanavan, rahoitushakemuksen valmistelussa tai olla tukena rahoittajan kontaktoinnissa sekä mahdollisissa rahoitusneuvotteluissa.
Eri rahoituskanavia:
ELY-KESKUS
- Ota yhteyttä ELY-keskukseen jo hankkeen suunnitteluvaiheessa.
- Panosta laadukkaaseen ja konkreettiseen hankesuunnitelmaan.
- Jätä hakemus ennen hankkeen aloittamista.
Maaseudun yritys- ja hanketukien haku on alkanut Hyrrä-asiointipalvelussa
Maaseudun yritys- ja hanketukien haut EU-rahoituskaudelle 2023–27 ovat alkaneet Hyrrä-asiointipalvelussa. Nyt haettavissa ovat kaikki yritystukimuodot sekä hanketuista yhteisöjen investoinnit, koulutus- ja tiedonvälityshankkeet sekä valtaosa yhteistyöhankkeista mukaan lukien viljelijä- ja yritysryhmähankkeet sekä valmisteluraha.
Lisää tietoa löytyy sivustolta maaseutu.fi
Pk-yritysten rahoitus – kysy neuvoa asiantuntijalta -palvelu!
puh. 0295 024 800, arkisin klo 9–15
Varsinais-Suomen asiantuntijat
• Marjo Vihervirta, yritysasiantuntija puh. 0295 022 691, marjo.vihervirta@ely-keskus.fi
• Arto Lehtovirta, rahoitusasiantuntija puh. 0295 024 183, arto.lehtovirta@ely-keskus.fi
• Leevi Törmäkangas, Team Finland-koordinaattori (kansainvälistymishankkeet ja neuvonta) puh. 0295 022 616, leevi.tormakangas@ely-keskus.fi
Yrityksen kehittämisavustus, lisätiedot
VARSIN HYVÄ
VARSIN HYVÄ -HANKKEET
Ohjelmakauden 2023-2027 tukien haun valintajaksot.
Yleishyödyllisen hankkeen hakijana voi olla esimerkiksi:
- rekisteröity yhdistys
- yhteisö, järjestö tai säätiö
- oppilaitos
- seurakunta tai muu uskonnollinen yhdyskunta
- yrittäjäyhdistys tai -rengas
- kunta tai kuntayhtymä
Lisätietoa Varsin Hyvä -verkkosivulta
VARSIN HYVÄ -YRITYSTUET
Leader-ryhmät myöntävät yritystukea mikroyrityksille, eli yrityksille, jotka työllistävät 1-10 henkilötyövuotta. Yritysmuotoa ei ole rajoitettu. Maatilat voivat hakea yritystukea maa- ja metsätaloustoiminnan ulkopuolisen toiminnan kehittämiseen. Lisätiedot yritystuista