Sauvon kirjasto muutti lokakuussa 2005 Sauvon vanhaan meijeriin peruskorjattuihin tiloihin. Kirjastotalossa on myös kunnan nuorisotilat. Käyttämällä Sauvon vanhaa rakennuskantaa peruskorjattuna uuteen käyttötarkoitukseen voitiin säilyttää paikallishistoriallisia arvoja sekä luoda kirkonkylän keskustan rakennuskannasta monipuolisesti eri ajallisia kerrostumia edustava kokonaisuus.
Wintersin tilaan (Ylä-Vintersin) kuuluu 1800-luvulla rakennettu entinen pakarituparakennus, 1850-luvulla rakennettu entinen tilan päärakennus sekä 1905-06 Sauvon ja Karunan osuusmeijeriksi muutettu Wintersin talon kivinavetta. Entisessä Wintersin tilan päärakennuksessa asuivat meijeriaikana mm. meijerin isännöitsijä, mestari ja apulaiset. Rakennuksessa oli myös meijerin konttori.
Pakarituparakennus toimi meijerin harjoittelijoiden asuntona, koska kirkonkylän meijeri oli myös opetusmeijeri. Wintersin kivinavettaan asennettiin höyryvoimalla toimiva separaattori ja välineet maidon pastörointia varten. Alussa meijeriin kuului 62 jäsentä. Meijerissä tuotettiin aluksi maitoa ja voita kunnes vuosina 1916-17 toiminta laajennettiin juuston tuotantoon. Uutta juustolaa varten meijeri osti Lautkankareen tilalta kivinavetan, joka purettiin ja siirrettiin kirkonkylään vanhan meijerin yhteyteen. Laajennuksen seurauksena meijeri kasvoi kooltaan valtakunnallisesti suurempien meijerien joukkoon.
Meijerin yhteyteen rakennettiin 1930-luvulla sikala, jossa käytettiin sikojen ravintona juustonvalmistuksessa jäävää heraa. Meijerirakennuksen peruskorjaus ja koneistuksen sähköistäminen aloitettiin v. 1939. Samana vuonna purettiin pihassa ollut suuri nelikulmainen savupiippu. Osuusmeijerin yhteydessä ollut sikala lopetettiin v. 1946 kannattamattomana, mutta aloitettiin uudelleen v. 1948.
Meijeritoiminta päättyi kirkonkylässä v. 1955, kun Sauvon ja Karunan osuusmeijeri luovutti korvausta vastaan tuotantolaitoksensa Salon Seudun Osuusmeijerin käyttöön vuoden 1960 alkuun asti. Meijeritoimintaa ei kuitenkaan päätetty jatkaa Sauvossa ja toiminta lopetettiin elokuussa 1955. Vuonna 1965 Marco California osti paikan teollisuuskäyttöön. Tehdas siirsi toimintansa pois Sauvosta v. 1983. Tehtaan lopettaminen oli kova isku Sauvolle, sillä se oli kunnan tärkeimpiä työnantajia. Rakennuksella oli 1980-1990-luvuilla useita omistajia ennen kuin se siirtyi kunnan omistukseen 2000-luvun alussa.