Vuoden 2025 alusta lähtien työvoimapalvelut siirtyivät kuntien tehtäväksi. Sauvon kunnan työllisyyspalvelut järjestää Paimion kaupunki. Sauvon kunta on on osa Turun työllisyysaluetta, joka on alueemme työllisyysviranomainen.
Autamme sinua tarvittaessa eteenpäin myös kuntamme palvelupisteessä: Sauvon kunta, Vahtistentie 5.
Päivystysluonteinen palvelu on saatavilla Sauvon kunnantalolla joka toinen tiistai klo 9-11. Käynti pääovesta. Seuraavat ajat ovat: 25.2., 11.3., 25.3., 8.4., jne. joka toinen tiistai parittomina viikkoina.
Muina aikoina pyydämme ottamaan yhteyttä Työllisyysalueen yhteiseen palvelunumeroon: Turun työllisyysalueen henkilöasiakkaiden palvelunumero on: 02 262 3880.
Paimion kaupungin työvoimapalvelut tarjoavat monipuolisesti palveluja myös Sauvon kuntalaisten käytettäväksi. Toimintakeskus Apilassa on palvelupiste paimiolaisille ja sauvolaisille työnhakijoille sekä yrityksille, pajatoimintaa työttömille, sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätyspiste, poistotekstiilikeräyspiste sekä poistotekstiili- ja pajatuotteiden myymälä.
Käyntiosoite: Sähköyhtiöntie 4, Paimio. Yhteystiedot Paimion kaupungin verkkosivuilla
Jos jäät työttömäksi:
- Jos olet jäänyt työttömäksi tai olet (välittömän) työttömyysuhan alainen, sinun tulee ilmoittautua työnhakijaksi. Jos et ole ilmoittautunut työnhakijaksi, et voi saada etuuksia.
Työnhakijaksi ilmoittaudutaan
- Työmarkkinatorin Asiointi -palvelussa: https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/asiointi
- Henkilökohtaisesti asioimalla: https://www.paimio.fi/tyo-ja-yrittaminen/tyovoimapalvelut/
- Kun ilmoittaudut työttömäksi, sinulle luodaan työvoimapoliittinen lausunto tai sinulta pyydetään lisäselvitystä. Kun saat lausunnon, voit hakea työttömyysetuutta Kelalta tai työttömyyskassalta.
- Avoimet työpaikat löytyvät työmarkkinatorilta. Kuntien työpaikat on listattu KuntaRekryyn ja valtion työpaikat valtiolle.fi -palveluun (nämä paikat löytyvät myös työmarkkinatorilta). Lisäksi työpaikkoja löytyy myös kaupallisilta alustoilta, kuten Oikotieltä.
- Saamme tiedon työnhakusi käynnistämisestä. Otamme tämän jälkeen sinun yhteyttä ja teemme alkuhaastattelun. Alkuhaastattelun yhteydessä sovitaan myös työnhakuun liittyvistä jatkotoimista.
- Tutustu työnhakijan oikeuksiin ja velvollisuuksiin.
- Työmarkkinatorille on koottu kattavasti tietoa työttömän työnhakijan oikeuksista ja velvollisuuksista: https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-tyoelamasta/tyottomyys/tyottoman-tyonhakijan-oikeudet-ja-velvollisuudet
Turun työllisyysalueen keskitetty puhelinpalvelu
Kun soitat matkapuhelimesta, puhelun hinta on matkapuhelinmaksu. Hinta koskee myös jonottamista. Kun soitat kiinteästä verkosta, puhelun hinta on paikallisverkkomaksu.
Turun työllisyysalueella on keskitetty puhelinpalvelu, joka palvelee kaikkia alueemme kuntia. Puhelinpalvelu on auki ma-pe 9–15.30 paitsi pyhäpäivinä.
Turun työllisyysalueen henkilöasiakkaiden palvelunumero on: 02 262 3880
Turun työllisyysalueen yritysasiakkaiden palvelunumero on: 02 262 3810
Viranomaiskumppaneiden palvelunumero: 02 262 3830
Ammatinvalinta- ja uraohjaus
Ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelu auttaa työttömiä ja työssä olevia asiakkaita ammatinvalinnassa ja ammatillisessa kehittymisessä.
Ammatinvalinta- ja uraohjauksessa voit keskustella ohjaajan kanssa luottamuksellisesti ammatinvalinnasta, ammatillisesta kehittymisestä, työelämään sijoittumisesta ja elinikäisestä oppimisesta.
Laillistettu psykologi voi sinun suostumuksellasi käyttää myös psykologisia arviointimenetelmiä, joiden avulla selvitetään ammatti- ja uravaihtoehtoja, osaamista, soveltuvuutta sekä työ- ja toimintakykyä. Sinun ei tarvitse olla ilmoittautunut työnhakijaksi, jotta voit saada ammatinvalinta- ja uraohjausta. Palvelu on sinulle maksuton.
Lisätietoa: https://www.paimio.fi/tyo-ja-yrittaminen/tyovoimapalvelut/
Ilmoittaudu palveluun ensisijaisesti sähköisen ajanvarauslomakkeen kautta. Halutessasi voit myös olla yhteydessä alueesi työvoimaviranomaiseen ja keskustella palveluun hakeutumisesta.
Uravalmennus
Uravalmennuksessa saat ohjausta ja tukea uravaihtoehtojen selvittämiseen sekä työelämävalmiuksien kehittämiseen.
Uravalmennus voi sopia sinulle, jos sinulta puuttuu ammatillinen koulutus, harkitset alan vaihtoa, palaat takaisin työelämään tai harkitset yrityksen perustamista. Uravalmennuksessa saat tietoa, ohjausta ja tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojesi selkeyttämiseen, koulutukseen hakeutumiseen ja työelämävalmiuksien kehittämiseen. Valmennus auttaa sinua löytämään vahvuutesi ja uuden suunnan urallasi.
Kun haluat päästä uravalmennukseen, jätä ensi sijassa yhteydenottopyyntö Työmarkkinatorin Asiointi-palvelussa. Varmista oman asiointikuntasi työllisyyspalveluista onko sinulla mahdollisuus osallistua valmennukseen.
Sinä voit osallistua uravalmennukseen, jos olet ilmoittautunut työnhakijaksi ja työllisyysasiantuntija arvioi, että uravalmennus on paras tapa tukea työllistymistäsi. Palvelu on sinulle maksuton.
Työnhakuvalmennus
Työnhakuvalmennuksessa voit kehittää työnhakutaitojasi ja saada monipuolista apua löytääksesi työpaikan. Työn hakeminen on taito, jossa voi kehittyä. Työnhakuvalmennuksessa saat ryhmämuotoista ja yksilöllistä tukea sekä ohjausta itsenäiseen työnhakuun. Työnhakuvalmennuksessa opit käyttämään eri työnhakukanavia ja arvioimaan eri työpaikkavaihtoehtoja oman työnhakusi ja osaamisesi kannalta.
Kun haluat päästä työnhakuvalmennukseen, jätä ensi sijassa yhteydenottopyyntö Työmarkkinatorin Asiointi-palvelussa. Varmista oman asiointikuntasi työllisyyspalveluista onko sinulla mahdollisuus osallistua valmennukseen.
Sinä voit osallistua työnhakuvalmennukseen, jos olet ilmoittautunut työnhakijaksi ja työllisyysasiantuntija arvioi, että uravalmennus on paras tapa tukea työllistymistäsi. Palvelu on sinulle maksuton.
